Ποιοί είμαστε

stefaniΗ «Ειδική Παιδεία» είναι ένα Κέντρο ειδικής αγωγής για νέους και νέες με νοητική υστέρηση και ελαφρές κινητικές αναπηρίες.

Ιδρύθηκε το 1994 και λειτουργεί από το 2006 με την τωρινή του υποδομή που μπορεί να εξυπηρετήσει 25 άτομα. Λειτουργεί από τις 7:45 π.μ. έως τις 15:30μ.μ.

Είναι μη κερδοσκοπικό Ν.Π.Ι.Δ. και διοικείται από διοικητικό συμβούλιο του οποίου πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος.

Το προσωπικό του Κέντρου απαρτίζεται από τη Διευθύντρια του Κέντρου κοινωνική θεραπεύτρια-παιδαγωγό, κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο, βοηθό, οδηγό, συνοδό και δάσκαλο πληροφορικής. Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων το οποίο και φιλοξενεί το Κέντρο, το υποστηρίζει με γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το Κέντρο υφίσταται με τη σημερινή του μορφή χάρη στην αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση του σημερινού Αρχιεπισκόπου  κ.κ. Ιερώνυμου, που το 2006 ήταν Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και έβαλε την «Ειδική Παιδεία» κάτω από τη σκέπη του. Το Κέντρο συνεχίζει όμως το έργο του χάρη στις άοκνες προσπάθειες και την αγάπη του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου.

Άλλοι οικονομικοί πόροι του ιδρύματος προέρχονται από τον ΕΟΠΥΥ, από δωρεές και από μηνιαίες συνδρομές γονέων και κηδεμόνων.