Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS)

logo_YiA_ErasmusΣτο Κέντρο μας απασχολούνται εθελοντές/ντριες από χώρες του εξωτερικού με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ και πιο συγκεκριμένα με την δράση “Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία”.

Το σχολικό έτος 2012-2013 φιλοξενήθηκαν 2 εθελόντριες από την Πορτογαλία, ενώ το έτος 2013-2014 άλλες δύο εθελόντριες, μια εθελόντρια από Ισπανία και μία από Πολωνία. Το 2015 φιλοξενήθηκαν δύο εθελόντριες από την Ιταλία.

Σκοπός της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας είναι να υποστηρίζει τη συμμετοχή των νέων σε διάφορες μορφές εθελοντικών δραστηριοτήτων, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

new Το Κέντρο «Ειδική Παιδεία» για το πρόγραμμα που διήρκησε από τις 3 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 3 Ιουνίου 2014, επιλέχτηκε σαν το καλύτερο μεταξύ των προγραμμάτων που εκπονήθηκαν στην Ελλάδα στον τομέα της νεολαίας του Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση». Έτσι εκπροσωπήθηκε στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων(EUROPEAN YOUTH WEEK, 5 έως 7 Μαΐου) από την διευθύντρια του Κέντρου κα Αλεξάνδρα Ζάνταλη και από μία από τις εθελόντριες εκείνης της περιόδου την κα Magda Rutkowska – Łukasiewicz και παρέλαβε το βραβείο από την κα Joanna Nyman, President of the European Youth Forum. Όλο το άρθρο εδώ

Δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονικά μέσα εδώ

2012-20132013-20142014-2015

Οι εθελόντριες μας

Cristiana_smallAna2_smallΤο βίντεο με τις δραστηριοτήτων που συμμετείχαν στην 9μηνη παραμονή τους στο Κέντρο μας. Το βίντεο προβλήθηκε στην τελική δημόσια εκδήλωση προβολής του προγράμματός τους.

Οι εθελόντριές μας

volunteersΤο βίντεο με τις δραστηριότητες και την καταγραφή των στιγμιώτυπων που έζησαν στο Κέντρο μας.

Οι εθελόντριές μας

sonia_dianaΛίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελοντικής υπηρεσίας (EVS) οι εθελόντριες μας Sonia και Diana παρουσίασαν το υλικό και αποτύπωσαν τις εμπειρίες τους σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο μας για την γνωστοποίηση της δράσης και το θερμό αποχαιρετισμό τους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε την παρουσίαση του προγράμματος EVS από την Διευθύντρια του Κέντρου κα Ζάνταλη, την προβολή βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές όπως τις έζησαν οι εθελόντριες, σύντομη ομιλία των εθελοντριών σε «σπαστά» ελληνικά, ζωντανή μουσική με τραγούδια ελληνικά και ιταλικά που τραγούδησαν οι εθελόντριες και έκλεισε με ευχαριστίες του Προέδρου του ΔΣ του Κέντρου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στον κήπο του Κέντρου για όλους τους προσκεκλημένους.